Fan Guest Blog Post - Aanpassing van een SK210LC-10 schaalmodel

Kobelco fan Stef Joosen from the Netherlands sent us his guest blog on how he customised the SK210LC scale model

Auteur: Stef Joosen
Ventilatoraanpassing van Kobelco SK210LC-10

Ik heb koplampen op de cabine zoals de meeste echte machines hebben. Daarnaast heb ik de roosters van de deuren zwart gekleurd zodat het meer lijkt alsof er holtes in de deuren zitten zoals bij de echte machine. Ik heb de originele rupsbanden vervangen door bredere, zodat het 800 mm rupsplaten zijn, zoals veel machines in België en Nederland.

Omdat de originele emmers met pinbevestiging zeldzaam zijn in Europa ben ik op zoek gegaan naar een alternatief. Ik wil graag een CW snelwissel op de SK210LC en op de SK140SRLC.

Omdat deze niet in miniatuur bestaan, ben ik zelf begonnen met tekenen op de computer en heb ik snel wisselgeld en veel verschillende containers getekend inclusief sorteergrijper in 1:50. Deze heb ik laten uitprinten met shapeways. Ik heb de snelwissels geverfd en op beide Kobelco's gemonteerd. Het resultaat zie je op de foto's.

De sorteergrijper is voorzien van leidingen die aansluiten op het originele hulphydraulische circuit van de sk210lc.

Op de foto's zie je dat ik beide modellen in een mini diorama heb gezet. Ik kocht de bomen in een miniatuurwinkel. Ik heb ook een vrachtwagen met een aanhanger toegevoegd voor het verwijderen van de bomen. De SK140SRLC-5 graaft een gleuf in een klein hoekje, de compactheid van de SK140SRLC-5 is perfect!

Ik hoop dat je het leuk en interessant vindt.

**Wegens grote vraag is het schaalmodel SK210LC uitverkocht!

KOOP NU KOBELCO SCHAALMODEL >>>

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd